Zoek rond postcode

De top 10 valkuilen bij het inhuren van een videograaf

U bevindt zich hier:
 1. Eerste indruk
 2. Bekijk de website van de videograaf aandachtig en kijk of je een goede, eerste indruk krijgt. Eerste indrukken zeggen tenslotte veel! Heb je er geen goed gevoel bij, zoek dan verder.

 3. Eén of twee videografen
 4. Komt de aanbieder van videografie met één videograaf of twee videografen? Als je een volledige en mooie reportage van de dag wilt, dan heb je absoluut een voordeel met twee videografen aangezien zij meer momenten kunnen vastleggen (vanaf twee standpunten.) Zeker als je de ceremonie in zijn geheel wilt vastleggen heb je 2 camera’s nodig.

 5. Aanwezigheid videografen
 6. Vraag aan de videograaf hoe hij gedurende de dag aanwezig zal zijn. Filmt hij vaak vanaf statief (mooie, stabiele shots) of loopt hij tijdens de ceremonie gewoon rond? Het zal niet de eerste keer zijn dat een videograaf tijdens het ja-woord met de camera pal voor het bruidspaar gaat staan. Laat daarom duidelijk weten wat je wensen hierin zijn. Een goede cameraman, is een onzichtbare cameraman.

 7. High Definition
 8. Tegenwoordig kan er prachtig gefilmd worden met HD-camera’s. Zorg er daarom voor dat de videograaf met HD-camera’s filmt. Mocht je echt het allermooiste beeld willen hebben: vraag dan of de trouwDVD ook op een Blu-Ray aangeleverd kan worden.

 9. Audio
 10. Naast beeld is de audio net zo belangrijk. De ontmoeting, de ceremonie, de speeches: het geluid moet er perfect op komen te staan en dat lukt niet met alleen een (richt)cameramicrofoon. Check daarom goed of de videograaf gebruik maakt van een mobiele geluidsrecorder, en nog beter: een dasspeldmicrofoon!

 11. Prijzen
 12. Als een videograaf goed, betrouwbaar en professioneel is zal hij helder en duidelijk zijn prijsopbouw kunnen voorleggen. All-inclusive prijzen zijn het meest doorzichtig. Vraag daarnaast altijd of er geen extra kosten achteraf in rekening worden gebracht, de totaalprijs moet van te voren duidelijk zijn. Houd daarbij in gedachten: veel uitgaven zijn na je trouwdag verdwenen (taart, koets, locatie) maar een trouwreportage is voor altijd! Probeer daarom niet teveel te bezuinigen op kwaliteit anders kan je net zo goed je handige neefje laten filmen!

 13. De trouwDVD
 14. Het belangrijkste blijft natuurlijk hoe de trouwvideo uiteindelijk uit komt te zien. Een ervaren videograaf kan daarom altijd voorbeelden laten zien. Staan deze niet op website? Vraag dan om een demoDVD.


  TIP:
  veel voorbeeldfilmpjes worden geheel in slow-motion vertoond, zo zal jullie trouwDVD er echter ook niet in z’n geheel uit komen te zien. Het is daarom slim om te vragen naar voorbeelden waarbij de beelden op een natuurlijke manier worden vertoond, en waarbij je ook gesproken gedeeltes hoort (bijvoorbeeld een stukje van een ceremonie).

 15. De voorbereiding
 16. Een videograaf behoort de dagplanning van te voren goed te bestuderen. Als hij niet precies weet wanneer er wat gaat gebeuren kan hij wellicht belangrijke momenten missen. Vraagt de videograaf hier zelf niet naar? Dan bereidt hij zich niet goed voor en kan je daar vraagtekens bij zetten. Zorg zelf dat je alle gebeurtenissen (m.n. huwelijksspeeches, optredens, verassingen) doorgeeft aan de videograaf en vraagt of hij hier extra goed op wil letten. Ben je zelf niet op de hoogte van alle activiteiten: laat hem dan je ceremoniemeester bellen! Een goede voorbereiding is het halve werk.

 17. Ziekte
 18. Wat gebeurd er als de videograaf onverhoopt ziek is op jullie trouwdag? Het is verstandig om te weten of er een back-up plan is, zijn er bijvoorbeeld collega’s die stand-by staan? Het kan geen kwaad om hier van te voren naar te informeren.

 19. Genieten!
 20. Als laatste is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de videografen die je inhuurt. Naast goed materiaal (zowel beeld als audio), een goede voorbereiding, de nodige ervaring en een prachtig eindproduct is het fijn als je een klik hebt met de videografen. Op die manier kan je vol vertrouwen naar je trouwdag toeleven en zul je voor altijd je trouwdag kunnen herbeleven middels de prachtige trouwDVD!

Veel plezier !

Foto Gids is onderdeel van Xind-Media - Privacy verklaring - FAQ - Aanmelden - Contact